lauantai 24. maaliskuuta 2012

Lauantaiherkkua


Tänään meni kolesterolit ja muut sekaisin. Näin jossakin kuvan pastakastikkeesta ja sovelsin siitä lauantaiherkkua. Tässä ohjetta siltä varalta, että joku muukaan ei satu juuri parhaillaan ajattelemaan terveyttään...

Pekonipastakastike:

120 g aamiaispekonisuikaleita
10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja (silppua saksilla pieniksi paloiksi)
valkosipulin kynsi murskana
1 prk kermaa
mustapippuria
persiljaa/basilikaa
parmesaania

Laita pasta kiehumaan. Paista aamiaispekonit paloina kuumalla paistinpannulla, kunnes rapeita. Siirrä rapeat pekonin palat lautaselle, jossa on pari palaa talouspaperia. Taputtele hiukan talouspaperilla enimpiä rasvoja pois. (Hiukan sitä on terveellisyyttä ajateltava epäterveellisenkin ruoan kanssa.) Kun kaikki pekonit on paistettu, laita ne takaisin paistinpannulle, mukaan yksi valkosipulin kynsi murskana ja aurinkokuivatun tomaatin paloja. Kaada päälle purkillinen kermaa ja hiukan mustapippuria ja persiljasilppua. Anna kastikkeen vielä kiehahtaa. Sitten vain herkuttelemaan. (Ohjeeseen pitäisi ehkä lisätä, että "Keksi seuraavana päivänä jotakin terveellisempää kolesteroliarvojen tasaamiseksi.")

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti