torstai 20. maaliskuuta 2014

Päärynä-kanelikakku - A cake with pear and cinnamon

Tämä oli alunperin cupcake-resepti, mutta pääsin hiukan helpommalla, kun kaadoin taikinan kuivakakkuvuokaan. Aikasta maukas kakku tulikin, vaikka muutama muutos pitikin tehdä. Otin reseptin sellaisesta leivontakirjasta, mistä onnistuu ohjeita noudattamalla about joka toinen resepti. Minulla on kyllä ihan hyvä tuntuma erilaisten taikinoiden koostumuksen arviointiin, joten yleensä onnistun vaikka joutuisinkin improvisoimaan. En ole muutenkaan paras ohjeiden noudattaja, mutta sen verran sellainen improvisointi pakon edessä joskus ärsyttää, että jos itse kirjoittaisin keitto- tai leivontakirjan niin yrittäisin varmasti parhaani saadakseni kaikki reseptit toimimaan ennen kuin julkaisisin niitä. En tiedä muistatteko Julie & Julia filmistä (2009) sen, miten ne toiset naiset olivat koonneet ranskalaista keittokirjaansa testaamatta reseptejä ollenkaan. Se kohtaus tulee mieleen aina välillä, kun joutuu muuttamaan ohjetta useammasta kohtaa, jotta lopputulos olisi syötävä. 

Samaisesta syystä jääköön tarkempi ohje nyt kirjoittamatta, mutta aika lähelle lopputulosta pääsee, kun tekee ihan peruskuivakakkutaikinan, mutta lisää hiukan enemmän leivinjauhetta ja teelusikallinen kanelia jauhojen sekaan, ja sitten vielä hiukan enemmän maitoa, jotta taikina jää aavistuksen verran tavallista pehmeämmäksi. Lopuksi vielä kaksi kuorittua päärynää ohuina suikaleina. Ja sitten uuniin ihan perinteisesti. En ota vastuuta toteutuksesta, mutta jos leivotte paljon, niin nuo muutokset on ihan helppoja toteuttaa.

----

This cake recipe was in a cupcake book, but it was easier to pour the dough in a big bundt cake tin. It turned out very well, even though that cupcake book is not very reliable at all. So far only few recipes have really worked out as they are, and for the rest that I have tested, I have had to make some major changes to make them edible... I have quite a good hand for the consistency of the dough, so mostly it is not a problem, but still bit annoying to have to improvise when you think you could get something done with a real recipe! It reminds me sometimes of the process of writing a French cooking book in the film Julie & Julia (2009) by the friends of Julia, who did not even bother to test their recipes... 

For the same reason I better don't give instructions for this one, since I did not note the changes that I made properly. You probably get quite close if you take a basic bundt cake recipe and mix bit more baking powder and one teaspoon of cinnamon to the flour and add bit more milk in the end to make the dough just slightly more moist than usual. Then peel two pears, slice them and fold them into the dough. But like I say, no guarantee on this one, but if you bake a lot, these are very easy changes to a basic dough.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti