torstai 9. huhtikuuta 2015

My ode to French bread

En ole ikinä ostanut suurempia limppuja kuin viime viikonloppuna sieltä reissusta! Maalaistyylisten leipien kuoret näyttivät niin rapealle, että valittiin sitten sellaiset varmaankin lähemmäs kolme kiloa painavat jättisuuret leivät. Siis kolmisen kiloa per leipä. Pituutta leivillä oli lähemmäs 70cm. Eipä ole aiemmin tullut kanneltua sellaisia kotiin. Onneksi myyjä laittoi ne vahvaan paperipussiin. Normaali leipomopussi ei olisi kestänyt näiden kanssa minkäänmoista kuljetusta. Kotiin ajaessa auto tuoksui ihan leipomolle... :D

Leivistä tuli mieleen, että nykyään vähän joka toinen tuntuu kannattavan gluteenitonta diettiä vatsajuttujen tai muiden terveyshyötyjen vuoksi. Uskon sen olevan varmasti hyödyllistä, mutta kuten huomaatte meillä ei silti sellaiseen ehkä ihan helpolla ryhdytä. :) Ainoa juttu, mitä kyllä hiukan seuraan, on se, ettei ostamiini leipiin ole kuitenkaan lisätty ylimääräistä gluteenia. Nykyään sitä joskus lisätään täälläkin. Rehelliset jauhot ovat minulle kuitenkin asia erikseen. Mutta tosiaan, vaikka hyvää leipää rakastankin, en yleensä syö sitä normaalisti arjessa yhtä tai kahta siivua enempää per päivä. Kohtuu siis siinäkin, mutta täysi kieltäytyminen jostakin ruoka-aineesta ei saa minulle muuta kuin hurjan nälän aikaan... :)     

----

I have never bought larger bread loaves than during our weekend trip! These old fashioned loaves looked just too good, so we chose two of them each weighing about 3kg... Fortunately the bakery lady packed them into a huge extra thick paper bag, because a regular bag would have just broken into pieces with such a heavy load like this! When we drove home, the car was filled with the scent of fresh bread. It was bit like driving in a mobile bakery. :D 

Nowadays many seem to be into gluten free diets because of variety of health benefits. It seems to work for many, but as you see, we are not much into that. :) I do keep eyes open when I buy bread though, because they have began adding extra gluten here, too. For me honest flour is one thing and added gluten another... However, though I do love bread, I actually eat only one or max. two slices of it per day. It's good to keep some balance, but not eating bread at all just make me crave for it... :)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti