tiistai 5. tammikuuta 2016

Raw chocolate

Parilla viimeisellä Suomen-reissulla huomasin, että kauppoihin on alkanut ilmestyä enemmän pienempienkin tehtaiden herkkuja mitä kauneimmissa kääreissään. Uuden vuoden vieraat toivat tullessaan maistiaisiksi Goodion luomuraakasuklaata. Suklaansyöjille aika herkkua, eikä levy katoa itsestään tuosta vain, koska pala tai kaksi riittää viemään suklaanälän pois muutamaksi päiväksi. Raakasuklaassa on ytyä. Ehdottomasti plussaa myös tuosta kääreestä. 

Dreamy-niminen suklaalevy näyttää myös niin kauniilta, että täytynee etsiä sellainen, kun seuraavan kerran lennetään Suomeen. Siihen kuitenkin menee nyt hiukan aikaa. Päätin nimittäin, että helmikuun loppuun saakka en tee mitään opiskelujen suhteen. Sen verran näyttää kevään työkalenteri vauhdikkaalta, että hiukan pitää nyt tasata rytmiä, jotta balanssi säilyy. Joskus muuten auttaa muissakin asioissa se, että tekee ihan sellaisen konkreettisen päätöksen, että sanoo itselleen, että tiettyyn ajankohtaan asti en edes yritä tehdä jotakin tiettyä asiaa. Silloin tavallaan vapauttaa itsensä ei pelkästään siitä varsinaisesta tekemisestä, vaan myös paineesta, että pitäisi, vaikka ei mitenkään ehdikään. Ei siis mene energiaa hukkaan turhaan tuskailemiseen ja itsensä moittimiseen sellaisesta, mille ei mitään mahda muutenkaan. Ehkä tässä kohtaa monelle nousee pelko siitä, että entäs jos sellainen sopeutuminen onkin periksi antamista ja ehkä omien tavoitteiden pilaamista. Tässä jutussa on kuitenkin kyse vain ajallisesti rajatusta fokuksen keskittämisestä, jotta kaikki tavoitteet olisi mahdollista saavuttaa. Se ei siis nimenomaan ole periksi antamista, vaan siihen tähtäämistä, että sopeutumalla nyt on kohta taas erilaiset (paremmat) mahdollisuudet.

----

During my last few trips to Finland I noticed many new beautifully wrapped products made by new entrepeneurs. Our New Year guests brought us organic raw chocolate by Goodio. It tastes great, but it's so strong that even a chocolate lover can't devour the entire bar just like that! Eating just one or two little pieces erases the chocolate hunger completely for a couple of days. Extra credits for pretty wrapping! 

I looked at the company's website I linked above and now I probably have to buy the one called Dreamy, when I fly to Finland next time. It might take a moment though, because I decided that I won't do anything for my studies until end of February. My working calendar looks that much busy for this spring that I must take a little balancing action. Sometimes it helps in other things too, when one makes a concrete decision to postpone something until a certain point. It makes one feel free of attempting to do the impossible, but also helps against that little nagging voice in the back of one's mind that keep saying you should somehow be able... Thus, no extra remorse for something you can't change anyway right now. I guess for many such adjustment might sound like setting yourself up for a failure. However, the point is that it is only temporary. It's not about giving up on anything forever or even failing your goals, but about adjusting to the demands of life with a perspective that focusing on the right thing now will pay off in (the near) future. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti